OM OSS

Det här är Borrhagens förskola –
Borrhagen är förskolan med det stora hjärtat och lilla formatet i Roslagens famn. Hos oss väntar upptäckande & äventyr, musik & dans, lek & spel, hemlagad kost, trygghet & kramar i en inspirerande miljö både inom,- och utomhus.

Vi som jobbar –
Hos oss möts du av kompetenta, entusiastiska och engagerade medarbetare som är med och utvecklar verksamheten framåt. Personalgruppen består av både manliga och kvinnliga pedagoger. Vi sätter stor vikt vid kunskap och utbildning och uppdaterar oss så snart tillfälle ges.

På Borrhagen är vi utbildade inom bl a teckenspråk, utomhuspedagogik & ”hitta vilse”. Vi har även fördjupade kunskaper inom naturvetenskap, teknik & matematik. Vi är också involverade i projektarbete gällande nya läroplanen Lpfö 18.

 

I huset –
Vi håller till i egna lokaler, som vi själva varit med och planerat, för att kunna erbjuda den optimala miljön för våra barn. Det är ljust och högt i tak med väl tilltagen ventilation för verksamheten. Lokalerna bidrar till nyfikenhet och utforskande i en lugn ”hemma” känsla.

I vår stora ateljé håller vi på med målning, vattenlek och liknande sysselsättning och i stora salen samlas vi till sång, rörelse och musik. För mindre grupper har vi enskilda rum där vi kan arbeta mer ostört och i vilorummet hör vi toner av lugn musik.

På gården –
Med naturen inpå knuten jobbar vi aktivt med vad den har att erbjuda och är med i Grön-Flagg-resan. Vi odlar, komposterar och återvinner som en del i i projektet. Teman vi arbetar med inom detta är ”möte med naturen”, hållbar utveckling, rörelse och vänskap.

 

Hjärtligt välkomna till oss här på Borrhagen!